Partners

Dit project wordt mee mogelijk gemaakt dankzij de steun van deze partners:

De betere film in VOD - Universcine

UniversCine België is een initiatief van onafhankelijke Belgische producenten en distributeurs, ontstaan in 2008. Het doel van de organisatie is een open en collaboratief model te ontwikkelen voor de exploitatie van de betere film in video on demand (VoD). Het wil een actief en origineel antwoord zijn op de ingrijpende veranderingen binnen de distributie en verspreiding van cinema. UniversCine België maakt deel uit van EuroVoD, het Europese netwerk van Video on Demand. www.universcine.be/nl

Al meer dan tien jaar lang is Cinebel de website voor cinefielen in België. Van de kleinste zaal tot de grote complexen, elke week kan je bij ons terecht voor alle programmaties van bisocopen en ciné-clubs. Ook heeft elke release een complete technische fiche, zijn er het forum, een festivalkalender en elke week meerdere wedstrijden waar je dvd's, filmtickets of andere leuke dingen kan winnen...Kortom, dé site voor filmliefhebbers! Kom dus zeker eens langs op www.cinebel.be en geniet van de voorstelling!

VOFTP heeft als doel het bevorderen van de economische en commerciële belangen van de Vlaamse onafhankelijke film & televisie producenten. Dit realiseert de vzw door haar leden te informeren over en nauwer te betrekken bij alle juridische, zakelijke en andere relevante ontwikkelingen met betrekking tot de audiovisuele sector, het wetgevend kader en het bedrijfsleven in het algemeen.

VOFTP is de representatieve spreekbuis voor de belangen van de Vlaamse onafhankelijke televisie- en filmproductiesector naar omroepen, pers, stakeholders in de ruime mediasector, onderzoeksinstellingen, overheidsinstanties/bedrijven, adviesorganen en werkgevers- en werknemersorganisaties. VOFTP tracht deze actoren te sensibiliseren over het belang en de economische draagkracht van haar leden, en hun uitdagingen in een steeds evoluerend audiovisueel veld.

VOFTP fungeert daarnaast ook als denktank waarin alle actuele zaken m.b.t. de sector worden besproken en waar gezamenlijke standpunten worden ingenomen en verdedigd. VOFTP houdt zich ten voordele van haar leden bezig met het opstellen van economische statistieken over de sector, juridische leidraden en standaardovereenkomsten, en eveneens met informatieverstrekking en de organisatie van seminaries, evenementen en netwerking voor de leden.

 Meer info op voftp.be