Filmfestival Oostende

Het Filmfestival Oostende biedt al jaren een forum aan jong talent van eigen bodem. Het filmfestival gaat van start op vrijdag 7 september met de openingsfilm Engel van Koen Mortier en eindigt op zaterdag 15 september 2018 met de uitreiking van de Ensors. Lees hier meer over de Ensors

De Master

Acteur Matteo Simoni is gastheer van de elfde editie van het festival en volgt hiermee Wim Opbrouck op. 

Simoni kiest voor zijn Master Selectie voor een reeks films waarbij de vader-zoon relatie centraal staat. Naast Nebraska en Cinema Paradiso maken onder andere volgende films deel uit van de Master Selectie van Simoni: The Kid, Ladri Di Biciclette (Vittorio De Sica), Le Fils (Jean-Pierre en Luc Dardenne), La Meglio Gioventù (Marco Tullio), There Will be Blood (Paul Thomas Anderson).

“Ik vind het ontzettend interessant dat het Filmfestival Oostende steeds meer groeit en kwaliteit uitstraalt. Om als jongste Master ooit gevraagd te worden is een hele eer. Dat is spannend maar des te meer een uitdaging. Ik zal er alles aan doen om jullie met een Limburgse lach te verwelkomen.”, aldus Simoni.

Tijdens het Filmfestival van Oostende vinden er ook verschillende competities plaats.

Taste of Europe competitie

Een brede selectie van Europese films die de aandacht van het Belgische publiek absoluut verdienen en daarom ons 'Taste of Europe label' krijgen.

Look! competitie

De internationale LOOK! – competitie van FFO is uniek in Europa en vestigt aandacht op de esthetische kwaliteiten van cinema en het visuele vermogen van film: het werk van de production design ploeg en dat van de D.O.P..

 

WIN WIN WIN!

Maak kans om gratis een film naar keuze te zien door deel te nemen aan onze wedstrijd!