Filmfestival Oostende

Het Filmfestival Oostende biedt al jaren een forum aan jong talent van eigen bodem. Het filmfestival gaat van start op vrijdag 6 september met de openingsfilm The Best of Dorien B. van Anke Blondé en eindigt op zaterdag 14 september 2019 met de uitreiking van de Ensors. Lees hier meer over de Ensors.

De Master

Actrice Lynn Van Royen is gastheer van de elfde editie van het festival en volgt hiermee Matteo Simoni op. 

Stereotypen omverduwen en grenzen verleggen. Met deze bijzondere boodschap van Master Lynn Van Royen tellen we af naar de dertiende editie van Filmfestival Oostende, dat helemaal in het teken staat van "leading ladies". Samen met meer dan honderd vrouwen richt Lynn zich op de imposante strekdam van Oostende tot iedereen, maar in de eerste plaats tot vrouwen, "niet sterk, stoer, sexy of slim, maar vrouwen die wel durven, die veel over hebben voor waar ze in geloven en die daar voor staan", aldus Lynn.  

“Ons masker afzetten. Zeggen waar het op staat. Stereotiepen omverduwen. Leren vasthouden. Leren loslaten. Thuis blijven of carrière maken. Durven kwetsbaar zijn. Leren luisteren naar onze buik. Wij botsen tegen grenzen aan. Elke dag. Allemaal. Maar we leggen ons er niet bij neer. We verleggen ze.”, aldus Van Royen.

Filmfestival Oostende kiest voor haar 13e editie niet alleen voor een divers Vlaams en internationaal programma, maar trekt ook de lijn van het Leading Ladies – thema van Master Lynn Van Royen door in de volledige programmatie.

Taste of Europe competitie

Een brede selectie van Europese films die de aandacht van het Belgische publiek absoluut verdienen en daarom ons 'Taste of Europe label' krijgen.

Look! competitie

De internationale LOOK!-competitie pakt uit met zowat alle winnaars van Cannes.

Internationale premières

Bellucci stelt haar nieuwe film 'Spider in the Web' voor, die in Oostende in wereldpremière gaat op 7 september.

WIN WIN WIN!

Maak kans om gratis een film naar keuze te zien door deel te nemen aan onze wedstrijd!