Film Fest Gent focust op Spanje voor 46ste editie

Film Fest Gent - met traditiegetrouw veel aandacht voor de muziek in de film - haalt de Spaanse filmscene naar Gent voor zijn 46ste editie, die plaatsvindt van 8 tot 18 oktober 2019. Actrice Rossy de Palma, de muze van een van Spanjes meest vermaarde filmmakers - Pedro Almodóvar - siert het campagnebeeld. 

Spanje, taboedoorbrekend

“De belangrijkste reden om Spaanse cinema op het voorplan te plaatsen, is dat zo weinig Spaanse films nog in de Belgische zalen te zien zijn. Zo missen we doorgaans de kans om te volgen wat er in een van de meest vitale filmlanden in Europa gebeurt,” zegt Wim De Witte, programmadirecteur van Film Fest Gent. 

Eerste filmtitels 

We lichten alvast een tipje van de sluier van de filmselectie voor het komende festival: Ghost Tropic van Bas Devos, de Brusselse filmregisseur die het klaarspeelde om twee films af te leveren in eenzelfde jaar en met die films in Berlijn én Cannes in première ging.

In de sectie ‘Serial Madness’ krijgt De Twaalf, over een volksjury in een Belgisch assisenproces, zijn première op het grote doek in Gent. De reeks is een productie van Eyeworks en één, geschreven door Bert Van Dael en Sanne Nuyens en geregisseerd door Wouter Bouvijn, die hiermee zijn debuut maakt. De televisiereeks werd al bekroond met de prijs voor beste scenario op ‘Canne­series’, het showcasefestival voor internationale fictieseries. Deze spannende fictieserie, die in het najaar op één te zien zal zijn, kan rekenen op een indrukwekkende cast met namen als Maaike Cafmeyer, Josse De Pauw, Mieke De Groote, Johan Heldenbergh, Lynn Van Royen, Tom Vermeir, Charlotte De Bruyne, Zouzou Ben Chikha, Maaike Neuville, Titus De Voogdt, Jolente De Keersmaeker, en Sara Vertongen.

Lees meer op filmfestival.be