Ay Ramon!

Langspeelfilm
Release : 28 Oktober 2015
Ay Ramon! gaat over de mysterieuze verdwijning van het paard van Sinterklaas en zijn verzorger Ramon tijdens de reis vanuit Spanje naar Vlaanderen.

Terwijl Sinterklaas zoals altijd per stoomboot uit Spanje naar Antwerpen vaart, reist de trouwe verzorger Ramon Iglesias met zijn paard over land om het dier van zeeziekte te sparen. Maar ze worden onderweg gevangen genomen door Tikkelotje die het muzikale talent van Ramon in een nieuwe act wil gebruiken om zo haar slecht draaiende theatertje nieuw leven in te blazen. Professor Van den Uytleg en Conchita zetten hun postduiven in en ook Zwarte Piet schiet in actie om Ramon en het paard terug te vinden. De zoektocht loopt echter niet van een leien dakje en één voor één worden ze door de vastberaden Tikkelotje in de val gelokt en opgesloten. Er zit voor Sinterklaas niks anders op dan alleen op pad te gaan. Zal hij erin slagen om zijn vrienden terug te vinden en te bevrijden?

Cast:
Jan Decleir, Frans Van der Aa, Pieter Embrechts, Els Dottermans, Lucas Van den Eynde, Adriaan Van den Hoof, Tom Van Dyck, Warre Borgmans, Evelien Bosmans, Matteo Simoni, Jonas Vermeulen, Liesa Van der Aa, Peggy De Landtsheer, Jakob Beks, Flor Decleir, Robrecht Vanden Thoren, Marie Coninx, Bart Peeters
Regie:
Stijn Coninx
Scenario:
Hugo Matthysen
Montage:
David Verdurme
Muziek:
Hugo Matthysen, Aram Van Ballart, Ronny Mosuse
Camera (dop):
Wim Lecompte
Vlaamse producent:
Sylvester Productions, Ketnet
Distributeur:

Paradiso Filmed Entertainment

Met de steun van VAF, Screen Flanders

Partners : Ketnet/één

Tax shelter partners : Algoet, Batiself, Lotus Bakeries Belgium, Sedia