Patser: het recept

Dat Patser next level sh*t gaat worden, wisten we al. Het werd ons toegefluisterd door Vlaanderens favoriete regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Maar wat maakt die sh*t nu zo next level? Hieronder vind je het recept, moest je het zelf willen proberen.

Ingrediënten:

  • 300g Matteo Simoni
  • enkele scheuten Adil El Arbi & Bilall Fallah
  • 100 à 200g talent van Marokkaanse makelij
  • een paar eetlepels cocaïne
  • een overvloed aan gij weets, drarries en f*cks

1. Neem 300g Matteo Simoni

Matteo Simoni is het hoofdingrediënt van Patser. Terecht ook, want hij maakt elk recept beter. Denk maar aan Marina, Callboys en Safety First. Simoni is een veelzijdige topacteur en dat bewijst hij nog maar eens. In Patser wisselt hij zijn gekende Limburgs voor Antwerps, met een Marokkaans-Italiaans tintje, en het lukt hem nog ook. Hij speelt met verve het prototype van een patser, en dat kunnen wij wel smaken.

2. Meng met enkele scheuten Adil El Arbi & Bilall Fallah

Het lijkt alsof Adil El Arbi en Bilall Fallah voor de eerste keer alle registers open konden trekken. De twee regisseurs hebben zowel in België als internationaal een sterrenstatus bereikt en dus hield niets ze nog tegen. Dit resulteerde in een film aan 200 kilometer per uur. Dat was meteen ook de bedoeling van de twee: een fun-film maken die op je afkomt als een rollercoaster, met héél veel actie.

3. Voeg 100 à 200g talent van Marokkaanse makelij toe

Onbekende allochtone jongeren omtoveren tot uitstekende acteurs: El Arbi en Fallah hebben er een patent op. Voor Patser doen ze opnieuw beroep op van de straat geplukte jongeren. Ook bekendere namen als Ali B, Werner Kolf en Nora Gharib zijn niet de meest gevestigde filmnamen. Hierdoor zien we een weelde van talent op het scherm verschijnen. Een meesterzet, want de acteurs komen fris en geloofwaardig over.

4. Bedek met een paar eetlepels cocaïne

Een echte gangsterfilm zonder drugs bestaat niet, dus krijgen we in Patser een sh*tload aan cocaïne voorgeschoteld. Want daarover gaat het verhaal: vier jongeren steken hun neus in high-profile drugszaken en ontketenen zo een internationale drugsoorlog. Kleine garnalen nemen het dan op tegen grote haaien en dat leidt tot een finale waarbij de kogels je om de oren vliegen.

5. Werk af met een overvloed aan gij weets, drarries en f*cks

Dat het geen geheim is dat El Arbi en Fallah graag grove straattaal gebruiken, bleek al uit hun vorige films. Met Patser gaan ze nog een stap verder. De film zit vol boordevol gij weets, sh*ts, drarries, shmettas en f*cks. Het taaltje zorgt ervoor dat we helemaal meegezogen worden in de wereld van de hangjongeren. Het is een film die de taal van de jeugd spreekt. Figuurlijk, maar zeker ook letterlijk.