Het seizoen van de Vlaamse film

Terwijl we deze zomer kunnen genieten van grootste Blockbusters in de zalen, breekt in september een seizoen vol Vlaamse knallers aan.

We startten eerder dit jaar met enkel parels: Home (Fien Troch), Souvenir (Bavo Defurne), Le passé devant nous (Nathalie Teirlinck), ...  Daar komt nu een hele lijst films bij. Neem alvast je agenda. Dit is je handleiding bij het opstellen van je wishlist dit najaar.

Langspeeldebuut:

- Cargo (Gilles Coulier): De maker van de hilarische serie Bevergem, stelt zijn eerste langspeelfilm voor. De film speelt zich af in een vissersfamilie die tot het uiterste wordt gedreven.

- Charlie & Hannah gaan uit (Bert Scholiers): De scenarist van Smoorverliefd en Sprakeloos komt uit de kast met een surrealistische komedie over twee meisjes, Evelien Bosmans en Daphne Wellens, die een wel héél bizarre avond beleven. De ontdekking van dit najaar! 

- Vele Hemels (Jan Matthys): De film naar het wondermooie boek van Griet Op de Beeck zal maar één ding doen en dat is je ontroeren. De personages vechten met zichzelf. Jan Matthys buigt zich voor de eerste maal over een langspeelfilm nadat 'De smaak van De Keyser'-regisseur al vele TV series op zijn palmares heeft staan.

 

Long time no see: 

- Le Fidèle (Michaël R. Roskam) : Eindelijk is het 'dreamteam' van Rundskop terug bij elkaar. We kijken uit naar de acteerprestatie van Matthias Schoenaerts die met Adèle Exarchopoulos aan zijn zijde terug de bad boy mag uithangen. Heb je nooit Rundskop of La vie d'Adèle  gezien, dan is het nu de moment!

- Het Tweede Gelaat (Jan Verheyen): Koen De Bouw en Werner De Smedt, beter bekend als Vincke en Verstuyft, zijn klaar voor een derde sequel van Vlaanderens meer populaire actiethriller. Het is meer dan tijd om De Zaak Alzheimer en het Dossier K van onder het stof te halen. Geen DVD?  Bekijk ze hier! 

- FC De Kampioenen (Jan Verheyen): We gaan op reis naar Afrika met de gezelligste voetbalploeg van het land. Voor jong en oud is het fun verzekerd!

Ontdekkingen:

- Blue Silence (Bülent Öztürk): Deze Belgisch-Koerdische regisseur viel al meermaals in de prijzen tijdens de wereldpremière van deze film. Het toont ons hoe Hakan zijn posttraumatische stressstoornis te boven komt. 

- Alleen Eline (Hugo Van Laere): Eline is een onzekere fysiotherapeute die zich ontfermt over de zesjarige Joy. Na een auto-ongeval belandde Joy in een revalidatiecentrum. Hugo Van Laere bekend van telenovelle 'Sara' en 'David' vertelt wederom een meeslepend verhaal.

- Zagros (Sahim Omar Kalifa): Zagros, een jonge Koerdische herder, komt voor de hartverscheurende keuze te staan of hij naar België vlucht voor de liefde van zijn vrouw of blijft voor de eer van zijn familie... Eerder maakte deze cineast al Land of Heroes en Baghdad Messi.

- Verborgen Verlangen (Maarten Moerkerke): Astrid 'Bryan' Coppens op het witte doek. Dat willen we toch zien?!

 

Keuze genoeg, dus tot in de cinema!