Filmfestival Oostende

Het Filmfestival Oostende biedt al jaren een forum aan jong talent van eigen bodem. Het filmfestival ging van  start op vrijdag 8 september met de openingsfilm 'Cargo' van Gilles Coulier en eindigde op zaterdag 16 september 2017 met de uitreiking van de Ensors.

De Master

Acteur en theatermaker Wim Opbrouck is gastheer van de elfde editie van het festival en volgt hiermee Kevin Janssens op. Wim kiest voor zijn Master Selectie “Anti-War films”, maar in een zeer brede zin van het woord. In zijn verrassende keuze vinden we o.m. “Dr Strangelove” en “Paths Of Glory” van Stanley Kubrick, “The Deer Hunter” van Michael Cimino en “The great Dictator” van Charlie Chaplin uit 1940!

“Het einde is nabij en de wereld staat in brand en wij kijken slaapwandelend toe hoe de geschiedenis zich herhaalt.  Het is in die overtuiging en het geloof in een naïeve vredesgedachte dat ik als Master kies voor de anti-oorlogsfilm. Films die het geweld aanklagen, de dictatuur, het racisme, het extremisme, het fanatisme, en alle andere foute -ismen. Film zal de wereld niet redden, maar het kan de wereld die het tot onderwerp heeft wel veranderen, al was het maar voor even, voor de duur van die ene film, op die ene avond in die donkere bioscoopzaal. Daarom als een daad van pacifistische verzet, deze keuze.”, aldus Opbrouck.

Bekijk ook de prachtige trailer, die je helemaal in deze sfeer brengt.

Daarnaast vinden er nog enkele competities plaats tijdens het festival.

Taste of Europe competitie

Een brede selectie van Europese films die de aandacht van het Belgische publiek absoluut verdienen en daarom ons 'Taste of Europe label' krijgen.

Look! competitie

De Ensors

Deze Vlaamse filmprijzen zijn de kers op de taart voor onze Vlaamse films. Klik door om te weten welke films genomineerd zijn dit jaar. 

* Win Win Win

Wil je graag zelf aanwezig zijn tijdens deze exclusieve Gala-ceremonie tussen heel bekend Vlaanderen? Doe dan mee aan onze Wedstrijd.