Archief

13 februari 2019 Trio

Wim, boekhouder, neuroot en eenzaat worstelt al een tijdje met een depressie.  Zijn halfbroer en tegenpool Gert probeert hem op te beuren met een niet zo alledaags cadeau.  Lise een grofgebekte escorte maakt in Wim lang verloren gevoelens los.  De depressie lijkt ver weg.  Ze praten, lachen, dansen… maar ze zijn niet alleen.  Gert is eveneens betoverd door de eigenwijze, intrigerende Lise.  De paringsdans begint.  Een onwaarschijnlijk trio ontstaat.  Voor het eerst heerst er rivaliteit tussen de broers.  Een uur lang is Lise van hen.  Daarna is alles anders.

1 februari 2019 Birdsong
Arsenal-muzikant Hendrik Willemyns maakt langspeelfilm (en draait die in Japan)
12 december 2018 Nachtwacht: De Poort der Zielen

De bewoners van het pittoreske Schemermeer maken zich op voor een groot dorpsfeest. Vladimir (Louis Thyssen), Wilko (Giovanni Kemper) en Keelin (Celine Verbeeck), de leden van de Nachtwacht, hebben extra reden tot feesten want hun vriend en mentor Vega (Sven De Ridder) mag eindelijk uit zijn boek komen. Maar de vreugde is van korte duur want de drie helden krijgen slecht nieuws te horen. Iemand van hen zal immers de Nachtwacht moeten verlaten.

24 Oktober 2018 Niet Schieten
Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de 9-jarige David Van de Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten.
20 Oktober 2018 Sinterklaas en de Wakkere Nachten
Wanneer de Sint 's nachts over de daken wandelt, wordt hij geconfronteerd met nachtlawaai. Eerst een belletje, daarna een trompet, tot een volledige drumband die de mensen met opzet uit hun slaap houdt. En de Sint krijgt hiervan de schuld.
19 Oktober 2018 Girl
GIRL laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara is geboren als jongen.
2 Oktober 2018 Bastaard
Twee jaar na de tragische dood van zijn oudere broer staat de zeventienjarige Daan noodgewongen aan het hoofd van een verscheurd gezin.
26 september 2018 Wij
Tijdens een verzengend hete zomer in een Belgisch-Nederlands grensdorpje gaan acht tieners op zoek naar seks en spanning om de lome verveling te doorbreken.
19 september 2018 Engel
'Engel' volgt de ontmoeting van een prostituee, Fae, en de wereldberoemde sportman Thierry.
19 september 2018 Any Way the Wind Blows
15 jaar na de première wordt de Vlaamse cultfilm van Tom Barman heruitgebracht in digitaal gerestaureerde versie.

Pagina's